تصور اینکه روزگاری نام آلبرت اینشتین شهره عالم نبوده باشد، دشوار است. او حتی پس از آنکه نظریه نسبیّتاش را در سال ۱۹۱۵ کامل کرد در بیرون از مرزهای آلمان ناشناس بود تا اینکه آرتور استنلی ادینگتون ستارهشناس بریتانیایی وارد ماجرا شد.
به گزارش دانشمندآنلاین به نقل از بی بی سی، نظریات اینشتین در دام جنگ جهانی اول و ناسیونالیسم خصمانهای افتاده بود و بنابر این در بریتانیا به "علم متعلق به دشمن" روی خوش نشان داده نمیشد.
اما اینشتین بهعنوان یک سوسیالیست و ادینگتون بهعنوان مومن به فرقه مسیحی "کوئیکر" هردو باور داشتند که علم باید ورای از جنگ باشد. به این ترتیب بود که همکاری آنها باعث شد نظریه نسبیت از سنگرهای جنگ فراتر برود و اینشتین یکی از مشهورترین مردان جهان شود.
اینشتین و ادینگتون طی جنگ با یکدیگر دیدار نداشتند یا پیام مستقیمی بهم ارسال نکردند. در عوض، یک دوست مشترک در هلند بهعنوان کشوری بیطرف تصمیم گرفت خبر نظریه نسبیت را در بریتانیا منتشر کند.
اینشتین بسیار خوش اقبال بود که ادینگتون، استاد "پلامیان" در کمبریج و عضو "انجمن پادشاهی ستارهشناسی" کسی بود که نامه آن دوست را دریافت کرد.
ادینگتون نه تنها ریاضیات پیچیده در نظریه نسبیت را فهمید بلکه بهعنوان طرفدار صلح از معدود دانشمندان بریتانیایی بود که به علم آلمان تمایل داشت. او خود را وقف پشتیبانی از اینشتین کرد که هم انقلابی در بنیادهای علم ایجاد کرد و هم علم ورای مرزها را در دانشمندان احیا کرد.